Дългоочакваната първа яхта-ледоразбива, вече е построена от холандската  Damen Yachting

...
 Дългоочакваната първа яхта-ледоразбива, вече е построена от холандската  Damen Yachting
Коментари Харесай

Пуснаха на вода яхтата-ледоразбивач

 

Дългоочакваната първа яхта-ледоразбива, към този момент е издигната от холандската  Damen Yachting и бе пусната на вода в пристанищния град Флисинген, оповестява Yacht Harbour.

 Тя е благосъстоятелност на съветския милиардер Олег Тинков, способна е да разрушава леда и да плава в Антарктика. Цената й надвишава 100 милиона евро (112 милиона долара), оповестява Forbes.

Собственикът на Tinkoff Bank, чието положение се прави оценка на 2,2 милиарда $, я назова " SeaExplorer 77 ".

Това е първият частен ледоразбивач в света. Благодарение на укрепения корпус, лодката може да разрушава ледени покривки от 30 до 40 сантиметра и да се движи независимо в продължение на 40 дни. Притежава още батискаф, с който да се изследват дълбините на морето, четири джета, две моторни шейни и два хеликоптера. Има също 2 хидромасажни вани, сауна, стая за разтривки и фитнес зала. Всяка от шестте каюти има блъскам дрешник, тоалетна и душ или вана.

77-метровата яхта предлага първокласно настаняване за 12 души, с изключение на 24- членния екипаж.

Първото й корабоплаване се планува да е в Индийския океан, Сейшелските острови и Мадагаскар, полуостров Камчатка, а по-късно се насочва към ледените води през 2021 година.

" Светът е толкоз огромен и животът ни е толкоз къс, че би трябвало да изследваме колкото е допустимо повече ", сподели Тинков.

Бизнесменът възнамерява да употребява яхтата към 20 дни в годината, а останалата част от времето да я наеме. От септември корабът може да бъде нает за 740 000 евро, а също по този начин ще би трябвало да направи депозит в размер на 30 % от лизинга за непредвидени разноски.

През юни беше обявено, че Тинков е преболедувал COVID-19 поради левкемията. В началото на април 52-годишният предприемач разгласи оставката си като началник на Tinkoff Bank. Оперативното ръководство на кредитната организация се реализира от дълготрайния му сътрудник Оливър Хюз. Акциите на обвързваните с Тинков компании, посредством които той управлява банката, към този момент са трансферирани към фамилни фондове, с цел да се спасят активите за неговите близки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР